Cursusaanbod

Wil jij een wetenschappelijk onderbouwde no-nonsense zwangerschapscursus waarin je leert wat jouw lichaam doet tijdens je bevalling, wat je kunt verwachten als je medisch gaat bevallen en wat houdingen, ademhalingstechnieken en mindset voor je kunnen doen?

Doe dan mee met mijn Wetenschapsdoula geboortecursus en leer alles over:

  • het natuurlijke proces van bevallen, zodat je begrijpt hoe jouw lichaam werkt en wat jij nodig hebt voor jouw bevalling;
  • medisch bevallen, inclusief de bevalling opwekken, een keizersnede, de meest voorkomende medische doorverwijzingen en wat je van je verloskundige kunt verwachten;
  • welke opties je hebt als je gaat bevallen, zodat je weet wat er te kiezen valt en jij je eigen keuzes kunt maken;
  • concrete handvatten om met weeën om te gaan (ademhalingstechnieken, massage, tegendruktechnieken en mindset);
  • verschillende houdingen die je bevalling soepeler laten verlopen en je baby laten indalen;
  • hoe je een goed bevalplan schrijft (incl. stappenplan om je bevalling voor te bereiden);
  • regie houden tijdens je bevalling doordat jij degene bent die bepaalt wat er gebeurt, zónder dat je overal bovenop moet zitten.

De Wetenschapsdoula geboortecursus is bovendien gecontroleerd door verloskundigen. Doe jij ook mee?

Wat zeggen anderen?

“Ik heb een paar weken geleden jouw keizersnedecursus gedaan omdat ik een grote kans had om een keizersnede te krijgen. Mijn dochter lag dwars en 4 versies en een inleiding later lag ze nog steeds dwars dus werd het inderdaad een keizersnede. Ik zou daar nooit zo positief op terug hebben gekeken als ik de cursus van jou niet had gevolgd. Door jouw cursus was ik volledig voorbereid en wist ik wat ik kon verwachten tijdens de operatie en het herstel erna. Dus dankjewel daarvoor! Ik kan het iedereen aanraden, ook als je geen keizersnede verwacht scheelt het denk ik een traumatische ervaring als je goed voorbereid bent.”

Anoniem

“Ik wilde je laten weten dat ik veel aan je cursus gehad heb! Ik wilde eerst een ziekenhuisbevalling i.v.m. angsten. Door jouw cursus voelde ik de zelfverzekerdheid groeien en heb ik tóch bewust gekozen voor een thuisbevalling. Het was mijn eerste kindje dus de kans was groot dat ik alsnog naar het ziekenhuis moest. Toch door overal goed over na te denken, had ik zelfs daarbij een goed gevoel als dat had gemoeten. 

Uiteindelijk ben ik binnen 12 uur thuis bevallen en is alles goed gegaan! Vond het zo fijn dat ik lekker thuis in mijn eigen bubbel zat.

Mijn persfase duurde bijna 2 uur.. Als ik niet thuis was bevallen was er waarschijnlijk al een vacuümpomp en een knip gekomen…

Bedankt voor je cursus en alle goede informatie!”

Anoniem
“Onze dochter is gisterochtend 6:21 uur geboren! Vertel je op een later moment graag meer over de bevalling. Samenvattend was het een beste aanslag op lichaam en geest. Ene na de andere ‘tegenslag’ qua droombevalling. Maar dankzij jouw cursus heb ik bij alles wel de regie kunnen houden en dat geeft zoveel rust en trots!”
Anoniem

"Een goede voorbereiding geeft een bewezen grotere kans op een positieve bevalervaring. Laat mij jou helpen met die goede voorbereiding."

Ga naar...